فروش طرح توجیهی ،طرح اشتغالزایی ، راه اندازی طرح پرورش شیتاکه

فروش طرح توجیهی ،طرح اشتغالزایی ، راه اندازی طرح پرورش شیتاکه

Image result for ‫نحوه پرورش قارچ شیتاکه‬‎

 

ارزش غذایی و خواص درمانی قارچ شی تاکه:
– پروتئین:
آنالیزهای انجام یافته بر روی قارچهای پرورشی نشان می دهد که این قارچها سرشار از پروتئین خام ، کربوهیدرات ، مقدار متوسطی فیبر خام ، خاکستر و کمی چربی می باشند. مقدار پروتئین لنتینوس مشابه سایر قارچهای پرورشی مثل دکمه ای و صدفی ، معادل ۷۵/۱ تا ۶۳/۳ درصد وزن تازه قارچ است. البته مقدار پروتئین گاها تا ۹/۵ درصد نیز افزایش می یابد.
به طور کلی مقدار پروتئین قارچهای خوراکی تقریبا دوبرابر پروتئین کلم ، چهاربرابر سیب و پرتقال است.
۲- اسیدهای آمینه اصلی:
پیش ساز تمام پروتئین ها ۲۰ نوع اسید آمینه است که ۹ نوع آن باید از طریق رژیم غذایی به بدن انسان برسند. قارچ لنتینوس هر ۹ نوع اسید آمینه ضروری را در خود دارد.
۳- چربی:
چربی خام قارچ شامل اسیدهای چرب آزاد ، منو- دی- تری گلیسریدها ، استرول و فسفولیپیدها است. اما مقدار آن در شی تاکه ۹/۴ تا ۸ درصد وزن خشک قارچ است ، پس قارچ را می توان جزء غذاهای کم چرب معرفی کرد.
۴- کربوهیدرات و فیبر:
قارچ خشک شامل ۳ تا ۲۸ درصد کربوهیدرات و ۳ تا ۳۲ درصد فیبر است و درصد کربوهیدرات در شی تاکه %۸۳  و فیبر %۱۳ وزن خشک است.
۵- ویتامین:
در ۱۰۰ گرم وزن خشک قارچ شی تاکه تیامین ۸/۷ میلی گرم ، نیاسین ۹/۵۴ میلی گرم ، ریبوفلاوین ۹/۴ میلی گرم و اسیدهای آسکوربیک ۴/۹ میلی گرم است.
۶- مواد معدنی:
در ۱۰۰ گرم وزن قارچ خشک شی تاکه حاوی ۸۶ تا ۱۱۸ میلی گرم ، کلسیم است که مقدار قابل توجهی است. پس از آن پتاسیم فراوان دارد و سپس مس ، روی ، آهن ، منگنز ، مولبیدن ، کادمیوم ، سدیم و فسفر در این قارچ یافت می شود.

صرف نظر از ارزش غذایی قارچ های خوراکی،استفاده از قارچ بعنوان دارو از گذشته های دور مرسوم بوده است.اکنون خواص ضدتوموری قارچ به اثبات رسیده است. پلی ساکاریدهای موجود در قارچ های خوراکی تولید انترفرون و انترلوکین را در انسان افزایش داده و این مواد باعث تخریب سلول های سرطانی میشوند.انواع مختلفی از قارچ های خوراکی وجود دارند که اثرات سلامتی گوناگون هریک شامل خواص ضد توموری و ضد آلرژی، ضد سرطان معده، دیابت ، روماتیسم ، مشکلات فشار خون و… میباشد. دانشمندان درحال تهیه کپسولی به نام لنتیان از عصاره قارچ شیتاکه هستند تا دربسیاری بیماری ها مثل آلرژی، استرس، ناراحتی های کبدی کلیوی ، تومور، هپاتیت، روماتیسم، دیابت، سوزاک، سرماخوردگی وایدز به کار گرفته شود.باوجود خواص بسیار مفید قارچ ، افراد مبتلا به نقرس نباید از این ماده غذایی استفاده کنند چون جز مواد غذایی پر پورین محسوب می شود .
مروری بر میزان تولید قارچ شی تاکه
تولید جهانی لنتینوس (بر اساس وزن تر) در سال ۱۹۷۶ میلادی حدود ۱۳۰۰۰۰ هزار کیلوگرم ، در سال ۱۹۷۹ میلادی ۱۷۰۰۰۰ کیلوگرم ، در سال ۱۹۸۴ میلادی ۲۳۴۰۰۰ کیلوگرم ؛ درسال ۲۰۱۰میلادی ۶۸۰۰۰۰کیلو گرم نشان می دهد که تولید و مصرف این قارچ در جهان رو به افزایش است.
بزرگترین تولید کننده قارچ شی تاکه ، ژاپن می باشد و پس از آن مقام دوم متعلق به چین و مقام سوم برای کره جنوبی است و کشورهایی چون تایوان ، تایلند ، سنگاپور و نیوزلند در درجات بعدی قرار دارند. البته کشورهای دیگری نیز مبادرت به تولید صنعتی این قارچ کرده اند.
مطالعه جدید دانشگاه فلوریدا نشان می دهد افرادی که هر روز به مدت چهار هفته قارچ شیتاکه پخته می خوردند، مصونیت بیشتری داشتند.
در مطالعه سال ۲۰۱۱ تیم تحقیق پرفسور «سو پرسیوال»، برای ۵۲ فرد بالغ و سالم در رده سنی ۲۱ تا ۴۱ سال کمپی برگزار شد و محققان به اندازه مصرف چهار هفته قارچ خشک شیتاکه در اختیارشان گذاشتند. شرکت کنندگان در این اردو، قارچ ها را به خانه برده، تمیز کرده و می پختند. سپس در طول مدت آزمایش، هر روز یک قارچ با وزن تقریبی ۳۱ گرم مصرف می کردند.
محققان از طریق تست خون های انجام شده قبل و بعد از تحقیق، شاهد عملکرد بهتر سلول های گاما دلتا T و کاهش پروتئین های التهابی بودند.
«پرسیوال» در این باره می گوید: «اگر شما هر روز قارچ شیتاکه مصرف کنید می توانید شاهد تغییراتی در سیستم ایمنی بدن تان باشید که بسیار مفید هستند.
محققان ایرانی موفق به کشت این قارچ شده اند و تخمین زده می شود که این قارچ تا چند سال آینده به کشت انبوه رسیده و وارد برنامه غذایی مردم کشور ایران نیز شود. (لنتینوس نام علمی قارچ شیتاکه)

 

ایا قارچ شیتاکه ویروس زگیل تناسلی (HPV) را ریشه کن میکند؟ یک قارچ ژاپنی میتواند کلید ریشه کن کردن ویروس زگیل تناسلی (HPV) باشد که دلیل سرطان رحم است. ویروس زگیل تناسلی (HPV) ویروس شایع و بسیار مسری است که باعث ایجاد زگیل تناسلی در دهانه رحم، دهان و گلو میشود. بیشتر از سه چهارم زنان این ویروس را در طول دوران زندگی خود میگیرند که نوع خاصی از این ویروس باعث سرطان دهانه رحم میشود. قارچ ژاپنی شیتاکه ماده شیمیایی منحصر به فردی به نام AHCC دارد که سیستم ایمنی بدن را افزایش میدهد و باعث جلوگیری از رشد تومور میشود. اما تحقیقات جدید دانشمندان امریکایی عصاره ای در قارچ شیتاکه پیدا کرده اند که میتواند به کلی ویروس زگیل تناسلی (HPV) را ریشه کن و از بین ببرد.

ویروس زگیل تناسلی (HPV) توسط رابطه جنسی ایجاد میشود و میتواند باعث ایجاد سرطان دهانه رحم، گلو و یا الت تناسلی در مردان شود. قارچ شیتاکه برای قرن ها است که در شرق اسیا به عنوان دارو استفاده میشود که دارای ماده منحصر به فردی به نام active hexose correlated compound (AHCC) که دارای ترکیبی از اسید امینو ها، پلی ساکارید ها (polysaccharides) و مواد معدنی است در یک تحقیق جامع به ده خانم که ویروس زگیل تناسلی (HPV) را دارا بودند  قارچ شیتاکه به صورت روزانه به مدت شیش ماه داده شد. پنج نفر از این خانم ها به درستی درمان شدند و ویروس از بدن انها ریشه کن شد. پروفسور Judith Smith، از دانشگاه تگزاس که تحقیقات جامع در این زمینه را شروع کرده است میگوید: “نتیجه بسیار دل گرم کننده است. ما فهمیدیم که سه ماه برای درمان قطعی است ولی برای برخی نیاز است که درمان در شش ماه انجام شود.

بهرحال AHCC دارویی است که هیچ اثر جانبی ندارد. ما میخواهیم تحقیقات بزرگتری را شروع کنیم. در تحقیق قبلی میشخص شد که AHCC باعث میشود سیستم ایمنی بدن بالا برود و همچنین باعث افزایش شمار سلول هایی میشود که به بدن برای مبارزه با عفونت ها و جلوگیری از رشد تومور هستند میشود. دکتر اسمیت در ادامه میگوید وقتی چنین نتیجه ای در بانوان ایجاد شد احتمالا در اقایان هم همین نتیجه را در درمان ویروس HPV و زگیل تناسلی خواهد داد. اوایل سال دکتر اسمیت در تحقیق روی موش ها توسط AHCC توانست در ۹۰ روز ویروس HPV را از بدن موش ها ریشه کن کند. همچنین AHCC باعث کاهش نرخ رشد تومور سرطان دهانه رحم میشود

AHCC به عنوان یک ایمنی درمانی عمل میکند که این درمان توسط سیستم ایمنی بدن خود بیمار برای مقابله با بیماری عمل میکند. تحقیقات انسانی و ازمایشگاهی نشان داده است که AHCC باعث افزایش تعداد و فعالیت سلول های کشنده، سلول های endritic  و سلول های  cytokines که بدن را قادر میسازند در برابر عفونت ها مقابله کند و جلوی رشد تومور را بگیرد میشود.

 

 

ترکیب همبسته هگزوز فعال یاAHCC ، از قارچ های شیتاکه .که در تاریخ کشورهای چین و ژاپن از آن به عنوان گیاهی با ارزش دارویی استفاده می شده است.
همواره تصور می شده که مصرف این قارچ به کاهش آسم و تنظیم تپش قلب کمک می کند. همچنین برخی محققان معتقدند از این گیاه می توان به عنوان ماده طبیعی و بی خطر جهت کمک به بیماران دیابتی استفاده کرد.
اما اکنون گروهی از محققان در تایوان مطالعه ای انجام داده اند که نشان می دهد عصاره به دست آمده از این قارچ را می توان به عنوان ماده ای جهت کاهش وزن به کار گرفت.
آنها این ماده را بر روی موشهای چاق آزمایشگاهی آزمایش کرده و به نتایج جالب توجهی نیز دست یافته اند.
نتایج این یافته محققان را به تولید ترکیبی امیدوار کرده است که بتوان از آن برای مقابله به چاقی در میلیون ها انسان در سراسر جهان بهره برد.
محققان تایوانی در این بررسی موشهای آزمایشگاهی را برای مدتی به استفاده از انبوه مواد غذایی چرب و چاق کننده عادت داده و سپس از عصاره به دست آمده از این قارچ جهت کاستن از وزن آنها استفاده کردند.
محققان پس از گذشت مدتی مشخص متوجه افت قابل توجه وزن حیوانات شده و حالا امیدوارند که همین تاثیر را در بدن افراد چاق ایجاد کنند.
با توجه به پیشینه خوب این قارچ های دارویی و مشابه بودن ترکیب آن ها با قارچ های عادی که ما روزانه مصرف می کنیم این قارچ ها می توانند در کنار سایر راه حل های کاهش وزن همانند تمرینات ورزشی و تنظیم کالری دریافتی به عنوان رژیمی مناسب که به کاهش وزن کمک می نمایند مصرف شوند

 

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*